0628304385
20170502_164007

OBLAČINSKA

Vreme zrenja:

Kraj juna

Podloga:

Magriva, Divlja tresnja, sopstveni koren

Sadnica Oblačinske visnje je dosta zastupljena i tražena sorta.Samoplodna je i vrlo rodna.Pokožica ploda je tamno-crvena a meso je crveno.Slabe je bujnosti,rađa obilno i redovno.Nema velike zahteve po pitanju uslova gajenja tako da dobro uspeva i na siromašnijim zemljištima.Obično se sadi na rastojanju 4x3m,mada već postoje i zasadi kod kojih je redno rastojanje manje od 1,5 metra.Plod je vrlo sitan,tamno crvene boje.Tezina ploda je od 2-2,5 grama. Meso je slatko-kiselog ukusa,dobre čvrstoće i aromatično.Izvrsna je za preradu.Cveta srednje rano.U poslednje vreme je ponovo intenzivirano podizanje novih površina pod oblačinskom višnjom.Novi zasadi se podižu na mestima gde ona nikad u većem obimu nije gajena, kao npr. u Vojvodini.Plodovi joj sazrevaju krajem juna. Otporna je prema zimskim i kasnim prolećnim mrazevima. Pokožica ploda je tamno-crvena a meso je crveno.Daje puno izdanaka.Sadnica se dobija iz sopstvenog izdanka mada se u poslednje vreme dosta I kalemi na podlozi magriva.

KELERIS 16

Vreme zrenja:

Pocetak jula

Podloga:

Magriva

Voćne sadnice višnje, sorte ”Keleris 16” je poreklom iz Danske.Plodovi su tаmno crveni, ukusni i lаko ih je odvojiti od stаbljike.Meso ploda je kiselo i prijatne arome.Plod je srednje krupan tezine od 4-5 grama.Vreme zrenja je kraj juna i pocetak jula.Samooplodna je sorta I odlicne je rodnosti.Stablo je male bujnosti.Podloge na kojoj se kalemi Keleris su:magriva I divlja tresnja.

Sumadinka

Vreme zrenja:

Kraj juna

Podloga:

Magriva

.Voćne sadnice višnje, sorte ”Šumadinka” je poreklom iz Srbije.Sumadinka je sorta koja ima nejkrupnije plodove medju višnjama.Plod je zatupasto srcast, pokožica crvene do tamno crvene boje, meso polučvrsto, sočno ukusno, sok obojen.Tezina ploda je oko 6,5 grama.Vreme zrenja je kraj prve polovine VII meseca.Sumadinka je samooplodna sorta visnje,ima lepo dekorativno stablo i redovno radja.Ima malu kosticu i pogodna je za industrijsku preradu.Sumadinka je otporna na mraz i susu i nije mnogo osetljiva na bolesti i stetocine.Podloge na koje se kalemi Sumadinka su:magriva i divlja tresnja.

Erdi Botermo

Vreme zrenja:

Kraj juna

Podloga:

Magriva

Vocne sadnice višnje, sorte “Erdi Botermo” je veoma rodna i samooplodna sorta, u tipu “Marele”. Odlična je za jelo i preradu. Pogodna je i za mehanizovanu berbu.Plodovi su krupni (oko 6,5g), okruglastog oblika, tamnocrvene boje, slatkastog ukusa. Peteljka se lako odvaja od ploda.Meso je tamnocrvene boje,srednje čvrsto, sočno, slatko-nakiselog ukusa i prijatne arome.Visokokvalitetna sorta. Otporna na mraz i sušu i nije mnogo osetljiva na bolesti i štetočine.Počinje da rađa prve godine pri sadnji ,redovno rađa i ima obilnu rodnost. Samooplodna je i pogodna za industrijsku preradu.Stablo je srednje bujno.Vreme zrenja je krajem druge polovine juna meseca. Podloge na koje se kalemi su:magriva i divlja tresnja.

Uj Fehirtes

Vreme zrenja:

Kraj juna

Podloga:

Magriva

Plodovi sorte visnje Uj Fehirtes su vrlo krupni (od 6,5-7 grama), okruglasto-spljoštenog oblika i tamnocrvene boje,u tipu “Marele”. Plodovi se lako otkidaju od peteljki.Meso je tamno-crvene boje, srednje čvrsto, sočno, slatko-nakiselo i prijatne arome.Spada u grupu slatkih višanja. Trenutno jedna od najpoznatijih mađarskih višanja novije generacije. Samooplodna je, odlična za jelo, kao i za razne vidove prerade.Pogodna je i za mehanizovanu berbu.Dobro i redovno rađa.Visoko je kvalitetna sorta.Uj Fehirtes se kalemi na podloge:magriva i divlja tresnja.

Garancija na kvalitet i ispravnost isporučenih sadnica!

Isporuka poručenih sadnica za 24h na teritoriji Srbije!

Najbolji odnos cene i kvaliteta voćnih sadnica na tržištu!

Mogućnost ugovora proizvodnje po povoljinijim cenama!

Dodirnite ikonicu da biste nas pozvali---> Pozovite nas